Sastojci:
– 200 g brašna
– 250 ml vode
– 5 jaja
– 1 limun
– 50 ml ulja
– pola litra ulja (za prženje)
Za sirup:
– 500 g šećera
– 250 ml vode
– 2 vanilin šećera
– 1 limun
Priprema:
Sipati šećer u šerpu i dodati 300 ml vode i isječen limun. Kad provri dodati 2 vanilin šećera. Ostaviti 2-3 min pa isključiti.
U drugu šerpu sipati 250 ml vode i 50 ml ulja. Kad provri sipati brašno i miješati.
Prohladiti…
U mikser staviti prohlađeno tijesto i dodavati jedno po jedno jaje da tijesto bude bez grudvica i malo rjeđe. Ulje sipati u veću šerpu pa špricem ubacivati tijesto, piše N1.
Ulje mora da bude mlako. Kako se ulje grije, tulumbe kreću da rastu i same se okreću u šerpi. Kad porumene vaditi rešetkom i stavljati u sirup.
Drugu turu stavljati u ulje, ali ulje treba isključiti bar 5 minuta da malo se ohladi i tako do kraja.
Prijatno!