Mnogi ljudi pripremaju testeninu tako što u vodu za kuvanje dodaju malo ulja želeći da spreče da postane lepljiva. Međutim, to i nije baš najbolja ideja. Evo na koje ključne stvari treba da obratite pažnju kada kuvate testeninu. Ulje u vodi za kuvanje testenine: da ili ne? Odgovor je ne!
Naime, testenina se zbog ulja ne može dobro povezati sa sosom. Bolje stavite testeninu u ključalu vodu bez ulja, a s vremena na vreme je promešajte kašikom. Prospite vodu za kuvanje, te stavite sos direktno na testeninu. Nemojte plaknuti testeninu vodom!
Mnogi ljudi prave grešku tako što kad skuvaju testeninu, prebace je u cedilo da se dobro ocedi, te je odmah malo plaknu hladnom vodom. Na taj način ćete isprati dodatno skrob koji je potreban da se testenina i sos dobro povežu. Umesto toga, odmah testeninu treba pomešati sa sosom.
Evo jedan savršen recepat tjestenine sa mesom. Sastojci za tri osobe: 250 grama testenine fusilli, 450 grama mlevene junetine, 450 grama sosa od paradajza, 110 grama ljute kobasice, 1 kašika biljnog ulja, ½ crnog luka, 50 grama naribanog parmezana, 10 grama svežih listića bosiljka, so , biber po želji.
Priprema: Skuvajte testeninu fusilli prema uputstvu sa pakovanja. U drugoj posudi pop,piše žite malo naseckane ljute kobasice dok ne postane hrskava. Ubacite s kobasicama sitno naseckani luk i dinstajte dok ne postane prozirna. Dodajte mlevenu junetinu i pržite je dok dobije smeđu boju,piše Pult
Ulijte sos od paradajza, posolite i pobiberite po želji. Kuhajte sve dok se sos ne zgusne. Ubacite testeninu u sos, narendani parmezan i sveže naseckani bosiljak, te sve dobro promešajte. Poslužite uz sezonsku salatu.