Hrana i piće

Sarmice od blitve

Recept za ukusne sarmice od blitve.

sarma od blitve- ilustracija

Sastojci:

2 veze blitve

500 g svježeg sira

150 g slanine

jaje, vlašac

pavlaka za kuvanje

so, biber

2 čena bijelog luka

Priprema:
Blitvi odstranite donji, zadebljali dio stabljike, pa kratko blanširajte listove. Izvadite ih iz vode i raširite na poslužavnik, da bi se ohladili. U sir dodajte sitno sjeckanu slaninu i bijeli luk, vlašac, so, biber i jaje, pa dobro promiješajte. Po želji možete da dodate i kašiku kukuruznog brašna. Smjesom od sira filujte listove blitve (složite po dva za jednu sarmu), pa ih stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. U pavlaci za kuvanje umutite malo soli i sjeckani svježi vlašac, pa time prelijte složene sarme i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni, oko 45 minuta, prenose “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh