Sastojci:
500 gr mljevenog mesa
400 gr krompira
1 veća glavica crnog luka
malo bijelog luka
1 jaje
suhi začin,
malo bibera
peršunov list
Za umak:
2 pune kašike brašna
500 ml mlijeka
so
200 ml pavlake za kuhanje
Priprema:
Na sitno izrendati krompir, crni i bijeli luk.
Dodati meso, suhi začin, peršunov list, malo bibera ( po ukusu ) i sve rukom izmjesiti.
Ostaviti dok odstoji dok se ulje zagreje u tavi.
Rukom oblikovati veće ćufte i peći ih sa obe strane samo malo da porumene, da ne budu pečene skroz.
Poslagati ćufte u vatrostalnu tepsiju.Ja sam dobila 12 velikih ćufti.
Na ulju koje je preostalo upržiti brašno pa naliti mlijeko i mješati da se malo zgusne. Dodati i malo soli.
Sos treba da je kao smjesa za palačinke. Ako je pregusto dodajte mlijeka, a ako vam se čini da je prerijetko, a ne bi trebalo, zalijte tako, u rerni će višak vode da ispari,piše Kus
Preko poslaganih ćufti prelijte bešamel sos.
Pavlaku za kuhanje prelijte preko sosa i pospite po želji prešunovim listom.
Pecite na 200 stepeni 30 – 40 minuta.