Sastojci:
1 i 3/4 šalice kokosa
3 žličice kokosovog ulja
3 žličice javorovog sirupa
2 žličice nezaslađenog kokosovog mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/8 žličice soli
Priprema:
Miješajte jednu šalicu kokosa i kokosovo ulje velikom brzinom dok ne postane gotovo kao maslac. Dodajte javorov sirup, kokosovo mlijeko, ekstrakt vanilije i sol te dobro promiješajte da se poveže. Dodajte ostatak kokosa i umijesite kao tijesto. Potom oblikujte kuglice i stavite u hladnjak na sat vremena, a može i preko noći, ako vam se ne žuri. RECEPT ‘Balon’ lepinje savršene su za umetanje finih mesnih delicija Otopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj ili u tavi uz dodatak vrlo malo ulja ili margarina. Odmah umačite kuglice u čokoladu i posipajte kokosom pa vratite u hladnjak na pet do 10 minuta. Umjesto crne čokolade, možete koristiti i bijelu, navodi 24sata.