Sastojci:
500 g junećih šnicli,
1 kašika senfa,
pola kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica mljevenog bibera,
1 paradajz,
300 ml paradajz sosa,
200 ml neutralne pavlake za kuhanje,
osmina kašičice narendanog muškatnog oraščića,
so,
ulje.
Priprema:
Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i utraljajte uljem sa svih strana.
Dodajte bijeli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u zdjelu i zatvoriti plastičnom providnom folijom. Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.
Pripremite dublju veću tavu za prženje, zagrijte ulje i pecite šnicle po dvije minute s obje strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom.
Dodajte sjeckani paradajz. Ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša, prenosi “Hayat“.
Pred kraj posolite po ukusu.