200 g tamne čokolade
60 g meda
1,2 dl maslinovog ulja
5 jaja
svježe jagode ili drugo bobičasto voće
prstohvat soli
Priprema
Čokoladu u koju ste dodali malo soli stavite da se topi na pari.
Dodajte med, maslinovo ulje i 5 jaja. Sve dobro promiješajte i izlijte u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
Pecite na 170 stepeni 20 do 25 minuta.
Kolač možete poslužiti već nakon 10 minuta, uz svježe bobičasto voće ili kuglicu sladoleda od vanilije, prenosi “Hayat“.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...