Priprema:
Očistite luk i iseckajte ga sitno pa ga malo prodinstajte na luku dodajući vruću vodu.
Kupus isjecite na šire trake i prelijte vrelom vodom a posle desetak minuta ocjedite i sipajte preko luka. Dinstajte desetak minuta dok kupus ne izgubi čvrstinu, prenosi lepaisrecna.
Dolijte vodu, kocku za supu i isjeckani konzervisani paradajz. Dodajte i tečnost iz konzervisanog paradajza. (Ako sve bude previše kiselo, na kraju dodajte malo šećera u supu.)
Ubacite lovorov list, sušeno povrće i beli luk ucijelo i kuhajte supu oko pola sata pa dotjerajte ukus po želji.
Napomena: ovu supu možete obogatiti sastojcima po želji. Ukusna je ako u njoj skuhate i malo isjeckanih šampinjona, odlično se slaže sa dimljenim mesom, a lijepa je i ako njome prelijete bareni krompir ili makarone.