Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 kašike maslaca
- 50 ml mlijeka
- 500 gr mljevenog mesa
- malo ulja
- 250 ml umaka od rajčice (pasate)
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- 200 gr mozzarella sira
Priprema:
Krompir očistiti i skuhati u slanoj vodi. Kada je kuhan ocijediti vodu i gnječilicom za krompir napraviti pire.
Dodati maslac i vrelo mlijeko i sve zajedno dobro pomiješati.
Na zagrijano ulje dodati sitno narezani luk. Kada luk pusti miris dodati mljeveno meso i zgnječeni češnjak te kratko popeći.
Potom dodati sol, papar i pirjati na laganoj vatri oko 15 minuta.
Posudu za pečenje premazati uljem i staviti mljeveno meso.
Preko rasporediti pire krumpir i posuti s naribanim sirom.
Staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC na 20-25 minuta, pišu “Recepti svijeta“.