Osim što će odlično pristajati kao salata u zimskim danima, može se koristiti i kao preliv uz tjesteninu, piše “Informer“.
SASTOJCI:
3l paradajz soka
15kg paprike
1,5kg mrkve
3 glavice belog luka
veza peršunovog lista
veza celerovog lista
4 kašičice bibera
18 kašika šećera
6 kašika soli
6dl ulja
2dl sirćeta
PRIPREMA:
Papriku obariti.
Mrkvu prokhati u paradajz soku pola sata.
Dodati isječenu papriku i začine.
Ukuhati do željene gustine, otprilike sat vremena.
Servirajte i uživajte.
Pogledajte i video:
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...