Hrana i piće

Sočan i hrskav: Recept za savršen seljački krompir

Uživat ćete u ovom receptu za savršeno spremljene i ukusne krompire!

Seljački krompir - Jon Mountjoy - CC BY 2.0

Ovakav pečeni krompir još niste probali, a savršen je izbor za svaki ručak!

Sastojci:

  • 5 većih krompira
  • kašičica bio začina
  • malo soli i bibera
  • šolja krupno mljevenog kukuruznog brašna

Priprema:

Krompire oljuštiti, oprati i presjeći na polovine. U činiji pomiješati kukuruzno brašno, so, biber i bio začin i u tu smjesu uvaljati vlažne krompire. Krompire redati u tepsiju sa presječenim dijelom nagore i peći u rerni dok ne porumene (oko dvadesetak minuta na najjačoj temperaturi).

Tepsiju nije potrebno premazivati uljem, jer se krompir peče na suho. Po želji na pečene krompire možete dodati isjeckani svježi peršun i bijeli luk, a odličan dodatak je i sojin jogurt, piše “Krstarica“.

Služiti sa salatom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh