Potrebno je:
Za biskvit:
4 jaja
100 gr šaćera
100 ml mleka
200 gr brašna
100 gr mlevenih oraha
1 prašak za pecivo
Fil:
4 jaja
150 gr šećera
100 gr čokolade
250 gr putera
Preliv:
100 ml soka
Priprema:
Umutiti 4 jaja sa 100 gr šećera, pa dodati brašno sa praškom za pecivo. Dodati mleko i mlevene orahe. Dobro izjednačiti. Peći u plehu (24cm) na 200 stepeni C oko 20 min. Ohladiti biskvit i preseći na pola. Ostatak jaja umutiti sa šećerom i pa kuvati na pari da se zgusne. Pred kraj dodati čokoladu.
Ohladiti… Maslac umutiti sa malo prah šećera. Ohlađenu čokoladu dodavati u maslac i izmešati. Ja sam dodala i 100 gr mlevenih oraha kao i nekoliko kapi ruma. Tortu preliti sa sokom pa je premazati polovinom kreme.
Staviti polovinu kore pa odozgo namazati drugom polovinom kreme. Ukrasite po želji. Ja sam stavila seckane orahe. Dobro ohladiti i služit,piše Stil