Hrana i piće

Hrana za dušu: Špagete sa bijelim lukom i maslinovim uljem

‘Manje je više’ izreka je koju stalno ponavljamo, pa i ovog puta.

Špagete - Wikipedia.org, foodwishes.blogspot.com

Pripremamo špagete na sasvim drugačiji način, koji se znatno razlikuje od tipičnih recepata kada se pomene ova tjestenina. Ovo italijansko jelo ima poseban dodatak, a tako je jednostavno za napraviti i prije svega niskokalorično. Ne razočaravajte se kada čujete da su glavni elementi maslinovo ulje i bijeli luk, jer oni čine da špagete budu veoma ukusne.

Sve što treba jeste da pripremite nekoliko neophodnih sastojaka i izdvojite desetak minuta svog vremena da biste sebe na kraju nagradili fantastičnim jelom koje ne goji.

Sastojci:

  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • 1 pakovanje špageta
  • 3 čena bijelog luka, sitno isjeckanih
  • so po želji
  • malo mljevene paprike
  • 2 kašike svježe iseckanog peršuna

Upustvo za pripremu:

Sipajte vodu u šerpu, dodajte malo soli i stavite špagete da se kuhaju. Za barenje špageta potrebno je 5-10 minuta. Potom ostavite da to proključa, a u međuvremenu u tiganju pripremite sos. On treba da sadrži maslinovo ulje, bijeli luk i papričicu. Sve to izdinstajte na tihoj vatri. Nakon pripreme sosa, sjedinjite ga sa špagetama i kao dekoraciju dodajte peršun, piše “Wannabe magazine“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh