Za podlogu vam je potrebno:
1/2 šolje ovsenih pahuljica
1/2 šolje badema u listićima
5 svježih hurmi, bez koštica
1 kašičica ekstrakta vanile
Za fil vam je potrebno:
2 šolje indijskog oraščića (prethodno umočene sat vremena i potom isprane)
1/2 šolje svježih jagoda (ili drugog voća)
1 zrela banana
1 šolja sojinog ili bademovog mlijeka
5 kašičica kokosovog sirupa
Sok od pola limuna
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 šolje kokosovog ulja, otopljenog
Med
Priprema:
Na dno okruglog kalupa, obima oko 18 centimetara, stavite papir za pečenje. Zatim u blenderu sameljite ovsene pahuljice i bademe, a potom dodajte preostale sastojke. Smjesa bi trebala da ima teksturu nalik testu. Dobijenu smjesu utisnite u kalup oblikujući podlogu za tortu.
Indijske oraščiće sameljite u blenderu. Dodajte jagode, narezanu bananu, soijno mlijeko, med, sok limuna, ekstrakt vanile (po ukusu) i kokosovo ulje. Sve dobro pomješajte i provjerite da li vam je dovoljno slatko. Prema ukusu dodajte ekstrakt vanile, piše “Noizz“.
Dobijenu smesu ulijte u kalup i sve stavite u zamrzivač na minimalno četiri sata. Desetak minuta prije posluživanja, kolač izvadite iz zamrzivača, ukrasite ga jagodama i uživajte u fantastičnom ukusu, prenosi “Hayat“.