Recept je zaista jednostavan.
Potrebno je:
- Bijelo meso od 1 pileta
- 150 gr tanke slanine (ukoliko želite)
- 100 gr mortadele ili bilo koje
- 100 gr dimljene kobasice
- 100 gr listova kačkavalja
- malo kiselih krastavaca
- 1 kašika senfa
- 1 kašika sira namaza
- 3 čena bijelog luka
- sol, biber, kari…
- začin po želji
- peršunov list
Priprema
Meso izlupati posoliti pobiberiti dodati po želji suhog začina. Na aluminisku foliju prvo poredati listove slanine (ukoliko želite).
Preko nje poredati izlupano i posoljeno meso, premazati senfom a preko poredati mortadelu, a nju premazati namazom sira, preko ubaciti dimljenu kobasicu i bijeli luk pa kačkavalj, zatim na listove kiselih krastavčića. Dodati malo peršunovog lista i karija, piše “Prva“.
Sve uviti zajedno sa folijom i staviti u uzan pleh.
Peći na 220 stepeni oko sat i 20 min.
Nakon 30 min skinuti foliju i zapeći.
Višak masnoće ocijediti iz pleha.