Sastojci:
1 glavica luka srednje veličine,
4 čehna bijelog luka,
1 kašika čili praha,
500 ml povrtne supe,
200 ml vode,
1 srednje velika zelena paprika,
1 tikvica,
1 šoljica (3-4 lista) kelja,
1 pakiranje (400 g) sjeckanog paradajza,
1 konzerva (400 g) crvenog graha,
1 kašičica origana,
1 šoljica kuhanog kukuruza,
8 slatkih zelenih feferona,
1/2 kašičice kumina u prahu,
1/4 šoljice sjemenki bundeve,
peršun,
so,
biber,
1 kašičica vegete.
Priprema:
1. Ugrijati 1 kašiku supe u loncu. Sitno isjeckati luk, bijeli luk i zelenu papriku, pa dodati u lonac. Dinstati stalno miješajući oko pet minuta. Dodati čili u prahu i dobro promiješati. Doliti ostatak supe, pa staviti sjeckani paradajz.
2. Sitno isjeckati tikvice i kelj i dodati u lonac. Kuhati još 5-10 minuta. Zelenim feferonima izvaditi sjemenke, sitno ih isjeckati i dodati u lonac. Dodati grah, kukuruz, origano, kumin i vegetu.
3. Kuhati dok ne prokuha, pa smanjiti vatru i nastaviti kuhati još 15 minuta. Po potrebi dolijevati vodu.
4. Umiješati sitno nasjeckani peršun, nasjeckane sjemenke bundeve, so i biber po potrebi,piše Avaz