Sastojci:
2 banane srednje veličine;
2 jaja;
puter ili ulje za podmazivanje tiganja;
Dodaci po želji:
1/4 male kašike praška za pecivo (za vazdušastu teksturu)
1/4 male kašike vanile – prstohvat cimeta
1 kašika kakaa u prahu ili proteina
1/2 šolje iseckanih orašastih plodova, čokoladnih ljuspica ili svježih bobica
sirup za prelivanje
Priprema:
Izgnječite banane i dodajte im jaja. Miješajte dok se potpuno ne sjedine i ne stvore teksturu poput testa. U slučaju da imate komadiće banane – odlično jer je u tome i suština palačinki.
Zagrijte tiganj na srednju jačinu i otopite oko 1/4 male kašike putera u njemu. Na puter sipajte oko 2 kašike smjese za palačinke i ako želite u ovom trenutku dodajte orašaste plodove, voće ili čokoladne mrvice. Nemojte sipati previše smjese, jer zbog nedostatka brašna neće moći da se odlijepi sa tiganja, pa je najbolje da napravite manje palačinke, poput američkih, prenosi “Hayat“.
Jednu stranu pržite oko 1 minut, dok ne dobije zlatnu boju, a zatim palačinku okrenite na drugu stranu.
Servirajte ih tople sa sirupom po želji ili nekim drugim dodatkom.
Prijatno!