Sastojci:
1 čaša tekućeg jogurta,
1 čaša mlijeka,
1 čaša ulja,
1 čaša kokosa,
1 vanilin šećer,
2 čaše šećera,
2 čaše brašna,
1 mala kašika praška za pecivo
Glazura:
100 g čokolade,
3 kašike ulja
(Napomena: Mjera je čaša od 2 dl)
Priprema:
Redom kojim su navedene izmiješati sastojke varjačom ili špatulom. Ako ne žurite, najbolje je šećer ostaviti par minuta u jogurtu i mlijeku da se počne topiti, pa onda nastaviti pripremu kolača.
Gotovu smjesu ulijte u manji lim za pečenje (20×17 cm), prethodno namašćen i posut brašnom.
Pecite nekih 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. (Najbolje je čačkalicom provjeriti kad je pečeno.)
Na pari, ili tihoj vatri otopite čokoladu s uljem i prelijte preko kolača.
Čim se glazura stegne mozete ga rezati i servirati.
Možete napraviti i jednu malo drugačiju varijantu: U trećinu smjese stavite kašiku kakaa i dobit ćete mramorni kolač,piše Aura