Hrana i piće

Brze piroške sa sirom: Tijesto koje ne upija ni kap ulja!

Spolja hrskave, iznutra nevjerovatno mekane i neodoljivo ukusne

Sastojci: 200 g kukuruznog brašna, 400 g pšeničnog brašna, 1 dl mlake vode, 1,5 dl jogurta sa sobne temperature, 1 kašičica šećera, 2 kašičice soli, 10 g praška za pecivo, 1/3 svežeg kvasca (oko 15 g), 200 g sira, 2 jajeta, 2-3 dl ulja za prženje.Priprema: Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo i so, sve zajedno promešajte. U 100 ml mlake vode tastvoriti i kašičicu šećera i kvasac. Dodajte 2 jaja, 150 ml jogurta i 200 g izmrvljenog sira.

Sve lepo sjeditnite, pa postepeno dodavati brašno uz neprestano mešanje kašikom dokle god možete. Zatim dodajte preostalo brašno i umesite rukom testo. Ne mora da se mesi dugo – samo dok ne prestane da se lepi za činiju i ruke. Prekrijte krpom i stavite u rernu ugrejanu na 50 stepeni ili na toplo mesto 15-20 minuta.Radnu površinu premažite uljem. Nakon narastanja testo ne premesujte, već prebacite na radnu površinu i nauljenom rukom blago pritiskajte testo, pa oklagijom razvucite u pravougaoni oblik. Razvučeno testo treba da bude debljine oko 1,5-2 cm. Secite trake oko 2 cm široke, dužine po želji.

2-3 dl ulja sipajte u šerpu i ugrejte. Pržite piroške sa obe strane dok ne porumene, pazeći da ne zagore (smanjite temperaturu čim ih spustite u posudu za prženje).

Vadite na papirni ubrus ili salvetu i služite uz priloge po želji.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh