Jedna mama otišla je korak dalje i piletinu oplemenila neobičnim začinom – juhom iz vrećice od 10 kuna Piletinu i povrće stavila je na sporo kuhanje, a rezultat je bio sjajan Pečena pile i krumpirići toliko su omiljeno jelo da bez njega gotovo ne možemo zamsiliti nedjeljni ručak. Možda imaš odličan recept zbog kojeg je tvoje pile sočno i uksuno, a ukućani jedva čekaju da ručak doneseš na stol. Sigurni smo da je recept za prste polizati, no vrijedi i probati i genijalnu dosjetku jedne mame koja je postupak pripreme oplemenila neočekivanim začinom iz vrećice, a pile stavila na sporo pečenje. Uz samo male preinake, možda bi ovaj vikend ukućane mogla iznenaditi novim okusom.
Za početak, dovoljno ti je pile od 1,5 kg, malo ulja i juha iz vrećice od luka, koja u trgovinama stoji oko 10 kuna. Bilo bi odlično kada bi imala i aparat za sporo kuhanje (pečenje), međutim efekt dugotrajnog kuhanja možeš postići i u pećnici. Namasti aparat za sporo kuhanje, a zatim na dno postavi luk, krumpir, mrkvu i drugo povrće po izboru. Pile dobro natrljaj juhom iz vrećice i zatim ga stavi u aparata za sporo kuhanje. Pokreni aparat te piletinu i povrće ostavi četiri sata da se peku, prenosi miss7.24sata.hr.