Pored raznovrsnih sastojaka kojima se može filovati, jedan od njenih najvažnijih sastojaka svakako je tijesto.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 30 g kvasca
- pola kašičice šećera
- kašičica soli
- 1 dl ulja
- mlaka voda za miješenje
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u malo mlake vode, dodajte kašiku brašna i šećer i ostavite da ukisne. Pomiješajte brašno i so, a zatim dodajte kvasac i ulje.
Zamijesite meko tijesto uz pomoć mlake vode. Tijesto je spremno kada se ne lijepi, ali ne treba biti ni previše suho.
Ukoliko vam ostane tijesta, možete ga zamrznuti, pa ćete tako imati domaću podlogu za picu kada vam zatreba.
SAVJET: Picu uvijek pecite u unaprijed zagrijanoj rerni, ukoliko želite da bude hrskavije pecite na najvećoj temperaturi, piše “Stvar ukusa“.