Sastojci:
- 500 g brašna
- 1 kuhani krompir srednje veličine
- 7 g suhog kvasca
- 100 šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žumance
- 200 ml mlijeka
- 100 ml ulja
Priprema:
- U posudi pomiješajte brašno, suhi kvasac, ohlađeni i sitno narendani krumpir, šećer i vanilin šećer, pa dodajte umućena žumanca, piše “24sata“.
- Prelijte toplim mlijekom i uljem pa umijesite glatko tijesto.
- Pokrijte krpom i pustite da se diže sat vremena na toplom.
- Razvaljajte tijesto pa gornju stranu premažite s malo rastopljenog i ohlađenog maslaca.
- U posudici pomiješajte cimet, šećer i kakao, isprobajte, pa pospite po cijeloj površini osim po krajevima.
- Zarolajte poput orahnjače, omotajte ili preklopite sloj po sloj.
- Premjestite u namašćeni kalup za hljeb, pokrijte krpom i pustite da odstoji još 20-ak minuta.
- Prije pečenja premažite smjesom žumanaca i mlijeka, pa pecite oko pola sata u rerni zagrijanoj na 180 Celzijusa.