Za biskvit vam je potrebno :
– 6 kašika putera
– 200 grama šećera
– 1 jaje i jedno žumance
– 1 kašikica ekstrakta vanilije
– 70 grama brašna
– 50 grama kakaa
– na vrh kašikice soli
– 2 kašike mlijeka.
Za kremu vam je potrebno:
– 100 grama tamne čokolade
– 100 grama mliječne čokolade
– 120 mililitara slatkog vrhnja
– kašika putera
Priprema:
Zagrijte rernu na 175 stepeni.
Četvrtastu posudu promjera otprilike 20 puta 20 centimetara, obložite papirom za pečenje. Otopite puter, dodajte šećer i miješajte. Zatim prebacite u posudu i miksajte dok se ne ohladi.
Dodajte jaja i vaniliju, te miksajte dok smjesa ne poprimi svijetlu žutu boju.
Zatim dodajte brašno, kakao i so i lagano izmiksajte, a na kraju dodajte mlijeko. Prebacite u tepsiju ili kalup za pečenje.
Pecite oko 25 minuta, zatim izvadite iz kalupa i ostavite da se biskvit ohladi.
Za to vrijeme pripremite kremu, zagrijte vrhnje te dodajte čokoladu i miješajte. Dodajte puter i ponovo miješajte.
Čokoladnu smjesu prelijte preko biskvita i ostavite da se ohladi,piše Faktor