Sastojci za biskvit:
• 3 jajeta
• 3 kašike šećera
• 3 kašike brašna
• 3 kašike ulja
• malo praška za pecivo
Sastojci za kremu:
• 3 čvrsta jogurta
• 3 šlaga (ili 1/2 l slatke pavlake)
• 3 želatina
• 20 dag šećera u prahu
• voće (po želji)Priprema:
Ispecite biskvit od navedenih sastojaka.
Za kremu u jednoj posudi umutite šlag, u drugoj izmešajte 2 jogurta i 20 dkg šećera, a u treću stavite 1 jogurt i 3 želatina koje ćete malo izmešati.
Jogurt i želatin stavite na šporet i mešajte.
Čim provri, sklonite i u to odmah umišajte šlag, 2 jogurta, šećer i voće.
Sve to izlijte u pripremljen kalup na biskvit.
Tortu stavite u frižider do kse nestegne,piše Stil
Inače, umesto biskvita može se kao podloga upotrebiti 250 grama keksa i 90 grama maslaca. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu i njom popunite oblik torte.