Sastojci:
- 400 g piškota
- 250 ml mlijeka
- 5 žlica ruma
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- 2 Vanilin šećera
- 150 g šećera u prahu
- 4 čvrsta jogurta (800 ml)
- 2 vrećice Želatine
- 400 g jagoda
Priprema:
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano s rumom.
Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umješajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu napravite po uputstvima, te ju postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode.
Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći, prenosi “Žena“.