Baklava se priprema s korama, koje ćete za ovaj recept kupiti. Naravno, ako su vam vaše kore jedine dobre, pripremite ih sami, piše Ordinacija.
U klasičnu baklavu se stavljaju orasi, a u ovom receptu dodaje se i cimet.
Evo kako ju pripremiti;
Potrebni sastojici:
450 g nasjeckanih oraha
1-2 žlice cimeta u prahu
1 paket kora za baklavu
300 g meda
220 g maslaca
Upute:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih, namastite posudu za pečenje (13*19 cm)
Pomiješajte cimet i orahe
Odmotajte kore i dvije stavite u pripremljenu posudu za pečenje i premažite maslacem te isto ponovite na 6 kora.
Pospite ½ suhih sastojaka po njima te premažite s 2 žlice meda.
Dodajte još 2 kore, namažite s maslacem i ponovite prethodni postupka (pospite ½ suhih sastojaka po njima te premažite s 2 žlice meda). Napravite tako još 6 slojeva, a sve prekrijete korama koje vam ostanu, a svaku drugu premažite maslacem.
Uzmite oštar nož i njime napravite 24 oblika romba te pecite dok ne postane zlatno žuto, oko 25-30 minuta.
Hladite sat vremena prije posluživanja!