Hrana i piće

Pečeni krompir sa palentom

Ako želite da spremite veoma brz, ukusan i jednostavan ručak, a ne želite meso – evo recepta, sačuvaće novčanik i napuniti stomake, a spremićete ih brzo, a smazati još brže – gotovi su za pola sata.

Potrebno je:
500 gr krompir (ja koristila crveni)
2 kašike palente ili kukuruzni griz
so po ukusu
začin po ukusu
2 kašike ulja
Priprema:
U posudi za pečenje staviti pek papir sipati ulje 2 kašike .
Krompir oprati i isjeći na jednake dijelove. U palentu umiješati so i začin i dobro sjediniti. Ubaciti krompir i rukom dobro izmiješati. Krompir poredati u pleh, pa odozgo poprskati sa 2 do 3 kašike ulja. Staviti da se peče u već zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne porumeni oko 30min,piše Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh