Karl Anhalt, nastavnik matematike iz Njujorka godinama nije pravio hljeb, ali je, pošto je ostao u u svom stanu za vrijeme karantina, počeo je da razmišlja o hljebu.
On je za Gardijan ispričao da mu spremanje hrane pomaže da se osjeća produktivnim i da se lakše nosi sa stresom, kao i da ublaži anksioznost, prenosi Tanjug.
List piše da je zabilježen manjak kvasca u supermarketima u Velikoj Britaniji i SAD, a da dobavljači kvasca ocjenjuju da je trenutna potražnja “bez presedana”.
Osim toga, i Google je nedavno pokazao da je pitanje koje se sve češće postavlja kako se peče hljeb, a najčešće pitanje je bilo kako napraviti hljeb bez kvasca.
Psiholozi su počeli da istražuju kuvanje kao terapeutski alat koji pomaže ljudima koji pate od depresije i teskobe, a istraživanje iz 2016, objavljeno u časopisu “Pozitivna psihologija”, sugeriše da su ljudi koji se često upuštaju u male i kreativne projekte opušteniji i srećniji, navodi Gardijan.
Ken Forkiš, vlasnik pekare u Portlandu kaže da ljudi žele da imaju svjež hljeb jer nastoje da izbjegnu odlazak u prodavnice.
On takođe navodi da je zatvorenost u kućama podstakla brojne pekare da isprobaju stvari koje prije nisu, kao što je, na primjer, kiselo testo.