SASTOJCI ZA TIRAMISU S JAGODAMA:
– 300 g piškota
– 200 g jagoda
– 70 g šećera u prahu
– 300 g mascarponea
– 2 dl slatkog vrhnja
– 3 dl crne kafe
– 1 dl ruma
PRIPREMA:
1. Jagode očistite, operite i narežite na tanke ploške. Slatko vrhnje istucite u šlag. Mikserom razradite mascarpone i dodajte mu šećer pa još malo miksajte. Zatim ručno u mascarpone umiješajte šlag. Pripremite zdjelu po želji (vatrostalna, keramička, pleh…) u koju ćete slagati sastojke, piše Zadovoljna.
2. Pomiješajte kafu i rum. Na dno zdjele poslažite sloj piškota koje ste prethodno sa svake strane kratko umočili u mješavinu kafe i ruma. Zatim na to rasporedite polovicu kreme od mascarponea i šlaga. Na taj sloj poslažite narezane jagode. Zatim opet slijedi sloj piškota na koje ide druga polovica kreme. Na tiramisu na kraju možete prosijati malo kakaa u prahu ili naribati malo tamne čokolade, ali slobodno ga možete poslužiti i bez tog dodatka.