Potrebna su ti ova tri sastojka:
- 3 jaja
- 120 g bijele čokolade
- 120 g svježeg sira
Priprema:
- Odvojte bjelanca od žumanaca; bjelanca stavite u posudu pa u frižider.
- Zagrijte rernu na 170 stepeni, piše “Stil“.
- Bijelu čokoladu rastopite u posudi koju ste prethodno stavili u vruću vodu.
- Istucite bjelanca u snijeg.
- Svježi sir dodajte čokoladi i promiješajte.
- Takođe dodajte i 3 žumanca i dobro promiješajte.
- Potom umiješajte naizmjenično po 1/3 snijega od bjelanca – sve dok ne pomiješate kompletan snijeg s tijestom.
- Obložite kalup za pečenje (15 cm) papirom za pečenje, a ivice kalupa premažite maslacem.
- Stavi tijesto u kalup.
- Zatim nekoliko puta lupite s kalupom po radnoj površini kako bi nestali mjehurići iz tijesta.
- Stavite kalup u visoki lim pa ga napunite vrućom vodom.
- Tijesto pecite u tri faze: 15 minuta na 170 stepeni, 15 minuta na 160 stepeni i ostavite još 15 minuta u isključenoj rerni.
- Izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.
- Pospite šećerom u prahu – i gotovo!