Ako želite da svi budu oduševljeni vašim kuharskim vještinama, onda definitivno morate da isprobate ove trikove, piše “Telegraf“….
1. Led
Vjerovali ili ne, led je zaista genijalan način da se postarate da meso ostane sočno na roštilju. Samo stavite kocku leda na sredinu pljeskavice dok je pečete i biće ukusnija.
2. Sok od jabuke
Ako želite da vam meso bude mekše, prskajte ga sokom od jabuke tokom pečenja.
3. Lagano pečenje
Ako spremate roštilj za puno ljudi, počnite da pečete meso na laganoj vatri prije nego što društvo krene da se okuplja. Postarajte se da bude skoro gotovo i sklonite ga sa vatre.
Kada dođe trenutak da se nahrane gosti, samo vratite meso na jaku vatru i svi će gotovo u isto vrijeme dobiti toplu hranu.
4. Podijelite toplotu roštilja
Najveća greška koju mnogi roštilj majstori prave jeste prekuhavanje mesa. Ovaj problem možete da riješite tako što ćete pomjeranjem uglja napraviti da jedna strana roštilja bude manje vrela i na nju ćete moći da stavljate meso koje je gotovo bez rizika da se prepeče – a i dalje će biti toplo.