Hrana i piće

Brzo i lako: Recept za džem od jagoda

Počele su da pristižu i prve jagode. Naoružajte se dobrim receptima..

Džem od jagoda - Letina kuhinja

Sastojci:

  • 3kg jagoda
  • 1,5kg kristal šećera
  • 1 limun

Priprema: Jagode očistiti, oprati, isjeckati sitno. Trećinu isjeckanih jagoda poredati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces dok imamo jagoda i šećera, piše “Stil

Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok. Takvu smjesu presuti u šerpu i započeti kuhanje. Nakon pola sata kuhanja dodati limun. Kada počne da ključa skidati kašikom pjenu. Nastaviti kuhanje do željene gustine.

Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.

Vreo džem stavljati u vrele tegle. Lijepo zatvoriti. Prijatno!

<iframe width=”728″ height=”409″ src=”https://www.youtube.com/embed/tAZe53ny984″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh