Sastojci:
- 4 jajeta
- 1 kašika šećera
- 2,5 dl mlijeka ili vode
- 200 g brašna
- 300 g trešanja
- 50 g badema u listićima
Priprema:
Izmiješati šećer i žumanca sa mlijekom, dodati brašno i na kraju bjelanca umućena u čvrstu pjenu. Zagrijati malo ulja ili maslaca, pa stavljati po 1-2 kutlače smjese za svaki omlet i ravnomjerno raširiti po cijelom tiganju. Odgore rasporediti očišćene trešnje i malo pritisnuti da se bolje sjedine.
Kad se omlet ispekao sa jedne strane, pažljivo okrenuti na drugu stranu i još kratko peći (omlet se može poklopiti ravnim tanjirom koji je istog prečnika kao i tiganj, pa zajedno preokrenuti i ponovo vratiti omlet u tiganj). Na kraju, prebaciti na tanjir, posuti šećerom u prahu i prepečenim listicima badema. Poslužiti dok je jos toplo, piše “Alo!“.