Svjetski poznati kuhar Jamie Oliver ima recept za savršeno tijesto za pizzu koje će baš svaki put biti hrskavo i sočno pa će svi tražiti još jedan trokut.
Sastojke koji su vam potrebni za dvije do tri pizze srednje veličine donosi “Novi list“.
250 g glatkog brašna i 250 g oštrog brašna
prstohvat soli
jedan suhi kvasac (7 g) ili pola svježeg kvasca (oko 20 g)
4 žlice ulja, preporučuje se maslinovo ulje
žličica šećera
Priprema:
Pomiješajte brašno i sol u jednoj zdjeli. U čašu tople (ne vrele) vode umiješajte kvasac i šećer te ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim ga ubacite u zdjelu s brašnom i soli, dodajte još 300 ml vode i ulje te mijesite rukama dok ne dobijete savršeno glatko tijesto.
Smjestite tijesto u veliku zdjelu, pospite ga brašnom i prekrijte zdjelu krpom. Stavite je na toplo mjesto i čekajte otprilike sat vremena da se tijesto digne.
Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite tijesto i gnječite ga rukama kako biste izbacili zrak iz njega. Tijesto odmah možete iskoristiti ili ga možete umotati u foliju i staviti u frižider.