Ovo je zaista veoma lak recept za pravljenje i nema opasanosti da vam gibanica ne naraste ili ne uspe…
Sastojci
– 500 gr gotovih kora
– 500 gr sitnog sira
– 3-5 jaja
– 1 solja jogurta
– 1 solja kisele vode(obicna voda sa dve kasicice pr.za pecivo)
– 1/2 solja ulja
– 1 kasicica soli
Priprema
Zagrejte rernu na 200 st.C i pripremite pleh sa hartijom za pecenje.
Pripremite preliv:
Promesajte jaja, jourt, vodu ,ulja i so u jednolicnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo.
Rasposli se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira.
Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treca i sve tako dok se kore i sir ne potrose. Znaci, sve kore jedna preko druge.
Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova.
Ja to radim na dva prsta rastojanje i izagju deset parceta. Onga se ostrim nozem iseku parcici.
Kako isecete parce, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole.
Poregjajte sve parcice jedan do drugoga u dva reda, ako je plek dugacak.
Ako je okrugli, onda redite naokolo i zavsavate u sredini.
Pazljivo prelijte rolatice sa prelivom, tako da svaki rolatic dobije istu kolicinu preliva, da bi posle bilo jednako socno,pišu Receptiodadoš
Pecite oko 40 min. ili dok gibanica dobro ne porumeni.