Recepti ove popularne, iskusne kuharice već decenijama se rado dijele u Australiji, a ona je objavila čak 17 kuhara! Takav je slučaj i sa njenim receptom za čizkejk, koji je malo komplikovaniji nego što smo to navikli, ali je zato i rezultat spektakularan!
Kažu da je neverovatno kremast i da sa njim nema greške, a tajna je ta što svi sastojci treba da odstoje na sobnoj temperaturi prije pripreme, kao i to što se sam kolač peče u posudi sa vodom.
100 g rastopljenog maslaca
300 g integralnog keksa
500g krem sira, na sobnoj temperaturi
200 g šećera u prahu
1 kašika kukuruznog brašna
3 jaja
2 kašike limunovog soka
nekoliko kapi ekstrakta vanile
prstohvat soli
2 šoljice pavlake
Priprema
Ugrijte rernu na 180 stepeni. Dno i stranice kalupa ( 22×6 cm) premažite maslacem. Obložite pek papirom, pa i njega premažite maslacem.
Izmrvite keks, pa dodajte tome otopljeni maslac. Sve dobro sjedinite i smjesu rasporedite ravnomjerno po dnu kalupa.
Umutite krem sir i šećer mikserom tako da dobijete glatku smjesu. Smjesi potom dodajte i kukuruzno brašno i jaja, ali jedno po jedno, mješajući svaki put dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte limunov sok, vanilu i sol. Na kraju dodajte i pavlaku i ručno mutite sve dok se ne sjedini sa ostalim sastojcima.
Dobijenu smjesu rasporedie po podlozi od keksa, a potom taj kalup stavite u veću i dublju posudu za pečenje. U nju sipajte vrelu vodu do polovine visine manjeg kalupa.
Pecite 50 minuta, a zatim isključite rernu, ali je ne otvarajte narednih sat vremena.
Izvadite kalup iz vode i kolač u potpunosti ohladite na rešetki i u frižideru prije serviranja, piše Žena