Hrana i piće

LEDENA ROLADA: PRAVI IZBOR ZA VRELE DANE

Recept:

Rolada - Recepti-i-zdravlje.info

Sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • 200 grama šećera
  • 1 žlica jabučnog octa

Krema:

  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 200-300 grama kremastog sira
  • šećer po ukusu
  • maline

Priprema
1.

Izmiksajte bjelanjke, dodajte malo po malo šećer dok se ne rastopi te jabučni ocat.

2.

Beze smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir.

Pecite 35 min. na 160 stupnjeva.

3.
Izmiksajte šlag, dodajte sir i šećer po želji te namažite koru čim se malo ohladila.

Poslažite maline.

4.
Zarolajte koru te stavite u frižider da se dobro ohladi, prenosi sajt “Recepti i zdravlje”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh