Pomfrit je neprijatelj svake dijete – osim ako ga ne napravite od tikvica.
Pravi se brzo i lako, ljudi kažu da zadovoljava ukus i najvećih ljubitelja tradicionalnog pomfrita, a ne dodaje kilograme.
Evo kako da ga spremite:
Sastojci:
30 g brašna
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašičica soli
½ kašičice origana
¼ kašičice mlevenog crnog bibera
3 belanca
80 g parmezana
100 g prezli
500 g tikvica
Priprema:
Dva pleha prekrijte papirom za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Isijecite tikvice na tanke prutiće. Pomešajte brašno, kukuruzni skrob, so, origano i biber. U drugu posudicu stavite bjelanca, a u treću parmezan i prezle. Prutiće uvaljajte u brašno, zatim u bjelanca pa u mješavinu sira i prezli. Položite tikvice na pleh i pustite da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta. Pecite 18-20 minuta i okrenite ih jednom u toku pečenja.