SASTOJCI:
- 500 ml mlijeka
- 500 ml vrhnja za šlag
- 12 žlica gustina (cca 110g)
- 1 vanilin šećer
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 10 dag bijele čokolade
- 4 žlice šećera
- kutija piškota ili manje pakiranje petit keksa u varijanti za tortu ili kolač
PRIPREMA:
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom.
Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili petit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju, prenosi “Coolinarika“.