Hrana i piće

Poznati kuhar otkrio trik za najbolju kajganu: Za najkremastiji doručak zaslužan je ovaj sastojak

Doručak je najvažniji obrok u danu, te je veoma bitno da bude hranljiv, ali i ukusan. Jaja su uvek dobar izbor jer su puna proteina, a sadže i minerale poput kalcijuma, cinka, gvožđa.

Kao jedan od omiljenih načina za pripremu kod mnogih ljudi jeste kajgana.

Ali, većina nesvjesno pravi jednu grešku, zbog čega im ne ispadne kako bi želeli.

Anketa sprovedena na društvenim mrežama Buzzfeeda, pokazala je da 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko vjerujući da tako dobija ‘kremastu teksturu. Ali, mlijeko menja ukus jaja, te ih samo čini gumenim,piše Novi.

Stoga, britanski kuhar je otkrio kako napraviti savršenu kajganu.

Umjesto dodavanja mleka, šef kuhinje Dan Džoins u kajganu dodaje maslac.

Najprije zagrije maslac na vrućem tiganju, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja.

Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj vatri, dok lagano varjačom miješa i preklapa jaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh