SASTOJCI
250 g riže
400 g pilećih grudi
2 zelene paprike
2 česma bijelog luka
1 paradajz
1 kašika šećera
1 kašika mješavine začina
2 kašike senfa
Maslinovo ulje, so, biber
1. Paprike i paradajz iseći na kocke, a pileće meso na tanke duguljaste parčićei ispržiti u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. U šerpu sa provrelom vodom staviti pirinač da se kuva.
2. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i staviti na tanjir obložen salvetom, kako bi upila višak masnoće. U istom tiganju pržiti iseckane paprike i paradajz. Dodati iseckan beli luk, šećer, mešavinu začina i senf.
3. Kada se povrće isprži, u tiganj vratiti isprženo meso. Po želji možete da dodate i pržene kobasice. Začiniti solju i biberom, promešati, pa skloniti tiganj sa šporeta.
4. Skuvani pirinač procediti i preliti hladnom vodom, a zatim dodati u tiganj i sve dobro izmešati, prenosi stil..kurir.