Sastojci
KORICA
8 bjelanaca,
8 kašika šećera,
10 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna.
FIL
8 zumanaca
8 kasika secera
4 pudinga vanila
1 litra i 300 ml mlijeka
250 gr margarina
250 gr secera u prahu
300 gr napolitanki od ljesnika
150 gr cokolade
DEKORACIJA
2-3 slaga ili slatka pavlaka
Način pripreme
Umutiti mikserom bjelanca sa šećerom, dodati orahe i brašno, sve lagano izmiješati sa varjačom, tijesto istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzije 30*28 cm (MOŽETE I MALO MANJU, VI PRILAGODITE VAMA), ispeći koru. Peci koru na 180 C, piše “Domaćica“.
FIL:
Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera. U tu masu dodati 4 kesice pudinga od vanile, promiješati mikserom da se sjedini i ne budu grudvice( AKO VAM BUDE JAKO GUSTO UZMITE MALO MLIJEKA OD ONIH 1,300 ml) pa skuhati u 1,300 ml mlijeka.
Ostaviti da se fil ohladi. Posebno umutiti 250 gr margarina sa 250 gr šećera u prahu. Masu od pudinga i žumanaca sjediniti sa margarinom.
Fil podijeliti na dva dijela.
U prvi dio dodati 300 gr rendanih napolitanki od lješnika (zamrznuti ih predhodno, onda se lakše rendaju).
U drugi dio dodati 150 gr otopljene čokolade.
FILOVANJE:
kora
prvi fil
drugi fil
umućeni šlag( 2-3 KESICE ŠLAGA ILI MOZETE UKRASITI SA UMUCENOM SLATKOM PAVLAKOM)