Volite palačinke i probali ste sve moguće recepte, ali niste pronašli savršen?
Ovo tijesto će vam se mnogo dopasti, uživat ćete u zanimljivoj pripremi i neodoljivom ukusu njemačke palačinke. Po želji možete dodati šećer ili više soli u smjesu i tako dobiti slatku ili slanu varijantu.
Potrebno je:
- 1/4 šolje putera
- 1 šolja brašna
- 1 šolja mlijeka
- 6 jaja, blago umućena
- 1/8 kašičice soli
Uputstvo:
Zagrijte rernu na 180 stepeni. U pleh stavite puter i stavite u rernu da se otopi.
Pomiješajte brašno, mlijeko, jaja i so. Umućenu smjesu sipajte u pleh s otopljenim puterom i pecite u zagrijanoj rerni 30-40 minuta dok palačinka ne porumeni.
Pečenu palačinku možete posuti šećerom u prahu ili služiti s prelivima po želji, piše “Glossy“.