Sastojci:
750 g kuhanog špinata
500 g ricotte
80 g maslaca
80 g brašna
1 l mlijeka
250 g ribanog parmezana
Tjestenina za lazanje
So
Biber
Priprema:
Kuhani špinat pustite sa strane da se ohladi i za to vrijeme pripremite bešamel umak. U loncu otopite maslac i dodajte brašno. Miješajte brzo kako se ne bi stvorile grudice. Kada se brašno potpuno otopi dodajte mlijeko i miješajte desetak minuta dok se umak ne zgusne. Na kraju umak posolite i pobiberite.
U posudu sa špinatom dodajte ricotta sir, začinite solju i biberom i dobro promiješajte.
Lazanje je najbolje peći u četvrtastoj keramičkoj posudi, no poslužit će i dublji limeni pleh. Dno posude u tankom sloju premažite s bešamelom. Na to posložite tjesteninu, ponovno je premažite bešamelom i rasporedite špinat te posipajte sve parmezanom.
Isti postupak ponovite još tri puta tako da slažete redom tjesteninu, bešamel, špinat i parmezan. Svaki sloj možete dodatno posoliti, ako volite jesti dobro začinjenu hranu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni 45-60 minuta,piše Raport