Hrana i piće

U srcu pikantnih ćevapa krije se ukusan sir: Grčki ćevapi

.Sastojci:

Ćevapi - Family.rs

bajata kifla

500 g mljevenog mesa

crni luk

čen belog luka

grančica majčine dušice

100 g fete

jaje

kašičica mlevenog kima

so, biber

2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

1. Nakvasiti kiflu u vodi. Isjeckati crni luk i česmu bijelog luka. Isjeckati majčinu dušicu. Fetu isjeći na osam štapića.

2. Ocjediti kiflu i izgnječiti je s mljevenim mesom, jajetom, lukom, začinima i majčinom dušicom. Posoliti i pobiberiti.

3. Podjeliti meso na osam loptica, spljoštiti ih i na svaku staviti parče sira. Uviti sir mesom tako da se dobije veliki ćevap. Premazati uljem i peći na roštilju, u aluminijumskoj posudici, oko sedam minuta, piše .stvarukusa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh