Ako ste neko ko s ponosom ističe bijelu čokoladu svojom omiljenom vrstom čokolade, sa žaljenjem vas moramo obavijestiti da to zapravo ni nije čokolada.
Konkretno, ona se klasificira kao čokoladni slastičarski proizvodi, a ne čista čokolada, jer ne sadrži nikakve krute komade čokolade. Napravljena je korištenjem mješavine kakao maslaca, šećera, mliječnih proizvoda, vanilije i emulgatora poznatog kao lecitin, piše Mirror.
“Kad se kakao zrna uklone iz njihovih mahuna, fermentiraju, osuše, prže, otvore i izvade, a ljuske odbace, ostaje samo maleni dio čokolade. One su zatim mljevene u pastu koja se zove čokoladni liker. Čokoladni liker može se razdvojiti na kakao komadiće koji daju okus i kakao maslac, koji je mast. Proizvod mora sadržati komadiće kakaa kako bi se klasificirala kao čokolada, a bijela čokolada ima samo kakao maslac”, objasnili su stručnjaci za hranu iz Bon Apetita, prenosi “Index“.
Mnogi ljudi na društvenim mrežama nisu skrivali svoje razočaranje ovom informacijom te su zaključili kako je “bijela čokolada čista laž”.