Postoji čak deset najčešćih grešaka koje ljudi prave dok jedu i pripremaju italijansku hranu. Barem tako tvrde stručnjaci iz Napoline, koja se bavi proizvodnjom tjestenine i umaka, prenosi Mirror.
Uprkos svjetskoj ljubavi prema italijanskoj hrani, istraživanje u kom je učestvovalo 2000 Britanaca otkrilo je da više od 60 posto njih nije svjesno ispravnih načina pripreme i jedenja tjestenine.
Ovo su najčešće greške koje čine:
1. Hljeb sa bijelim lukom smatraju dodatkom tjestenini.
2. Jedu hljeb pre obroka.
3. Pune koru kod pripreme pice.
4. Dodaju sir tjestenini.
5. Prave pice sa više od tri nadjeva.
6. Nikad ne jedu tjesteninu “al dente”.
7. Ne koriste pire od paradajza za pripremu umaka.
8. Sijeku špagete kako bi ih skratili.
9. Dodaju pavlaku karbonari.
10. Stavljaju ulje u vodu u kojoj se kuha tjestenina.