Autorica recepta savjetuje da ga ostavite hladnjaku preko noći kako bi se povezali svi okusi, ali ako ne možete izdržati, jednako je ukusan ako se posluži odmah uz malo šlaga…
Potrebni sastojci:
12 žlica kakao praha
16 žlica šećera
½ žličice soli
¼ žličice praška za pecivo
¼ sode bikarbone
175 ml maslinovog ulja
3 jaja
1 bjelanjak
1 žlica ekstrakta vanilije
70 g brašna
115 ml vrele vode
Šlag za posluživanje
Nasjeckani lješnjaci (orasi, bademi…) za Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva
Obložite posudu za pečenje masnim papirom.
U velikoj posudi miješajte kako, šećer, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Dodajte ulje, jaja, bjelanjak i vaniliju te miksajte. Dodajte brašno, ne miješajte previše. Dodajte vodu te sve stavite u posudu za pečenje.
Pecite 25-30 minuta.
Kolač ostavite da se hladi 10-ak minuta prije nego ga izvadite iz posude.
Poslužite toplo ili hladno uz tučeno vrhnje i lješnjake,piše Ordinacija