Sastojci:
– 500 g šlaga u prahu
– 6 dl kisele vode
– 300 g mljevenog Plazma keksa
– 300 g voća ili šećenih krem bananica
– 1 kesica kapućina od vanile ili 3 kašike euro krema
– 200 g šlaga u prahu
– 1,5 dl kisele vode
Priprema:
Umutiti 500 g šlaga sa hladnom kiselom vodom i podijeliti na 3 dijela.
U prvi dio staviti mljeveni Plazma keks i tu smjesu staviti na tacnu i rasporediti da bude kora.
U drugi dio dodati voće (jagode ili maline) ili krem bananice. Ovu smjesu staviti preko kore.
U treći dio šlaga dodati ili kapućino ili eurokrem i staviti preko drugog dijela.
Umutiti 200 g šlaga sa 1, 5 dl kisele vode i ovim prekriti tortu.
Tortu ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i služiti, piše “Coolinarika“.