Od svih slatkiša, baklava je uvek među najomiljenijima!
Priprema:
Ostavite 200 gr putera da omekša na sobnoj temperaturi, pa mu dodajte jedno jaje i muteći dodajte pavlaku.
Nastavite da mutite dodajući prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Neka odmara u frižideru oko pola sata.
Orahe usitnite u blenderu, dodajući šećer, cimet i vanilu.
Testo podelite na četiri dela, svaki rasklagijajte što tanje i ređajte u pleh prethodno dobro podmazanu puterom – red testa, red oraha i šećera,piše Lepaisrecna
Pre pečenja, baklavu isecite oštrim nožem na rombove, pazeći da ne zasečete najniži sloj testa.
Ostatak putera otopite i prelijte preko baklave.
Svaki romb ukrasite polovinom ili četvrtinom oraha.
Pecite oko pola sata na 180C stepeni.
Pečenu baklavu prelijte špinovanim šećerom u kojem ste otopili med.